Ciao Francesco,

Jij herinnert je vast en zeker Albergo Il Castello, dat hotel van Franca di Biasi in Castellabate, het goed verstopte bergstadje aan de kust onder Napels. Wat hebben we daar heerlijk gegeten, op het terras onder de vijgenbomen. Alles zelfgemaakt in die prachtige grote keuken, door twee vrouwen met witte mutsjes op. Gefrituurde visjes kregen we er, en gevulde courgettebloemen. Een van haar klapstukken was een met salami en rucola gevulde mozzarella. We sliepen in bijna kloosterachtige kamers, maar troffen ’s ochtends een ontbijttafel aan die ik in de duurste hotels nog niet ben tegengekomen. Met bocconcini (piepkleine mozzarella’s) en parmaham, elke dag zelfgebakken taarten, eigen jam, en zelfs warme croissants. Franca kookt toch typisch Napolitaans? Met veel gefrituurde gerechtjes? Ze is volgens mij geboren en getogen in Napels en runt in de zomermaanden dat hotel op die krankzinnig hoge berg. Ik heb het adres in al die jaren maar aan twee mensen verklapt – juist...