Ciao Francesco,

Als ik deze zomer weer in jouw buurt ben, wil ik zeker nog een keer naar Bari. Dat vond ik zo’n verrassende stad. Een soort keurig Napels. Met een even oud en grillig stadscentrum, maar minder stinkerig en druk. Maar wel met net zo’n mooie haven en met een schitterende, rustige boulevard. Ik wil dan zeker naar dat restaurantje vlakbij de vismarkt, waar we in een soort kelder allerlei voorgerechten kregen waar we niet om hadden gevraagd. Allemaal even lekker, vond ik, hoewel Anna niet tevreden was over de fave con chiccoria. De groente had geloof ik iets te lang gekookt. Of zoiets. Naast dat restaurant was ook een geweldige oude zaak met keukenspullen. We hebben daar toen een chitara gekocht, een soort harp (of gitaar dus) om vierkante spaghetti mee te maken. Zou die zaak nog bestaan? Ik hoop het van harte, want juist dat soort specialistische winkels maken een stad leuk. Ik herinner me van de binnenstad van Bari ook die kleine pastamakerijen. Het was soms net alsof...