Ciao Francesco,

Had ik je maar vier dagen eerder gemaild. Dan had ik trots geschreven dat ik voor het eerst zelf pasta had gemaakt. Makkie. Aan de hand van jouw recept voor tortellini in brodo: 250 gram meel met 2 eieren, 3 eierdooiers, snufje zout en een eetlepel olie in de keukenmachine. De deeghaak kwam er niet helemaal in zijn eentje uit, dus het laatste kneedwerk nam ik zelf ter hand. Via een kwartiertje in de ijskast, hup door de pastamachine en een uur later had ik zestien keurige ravioli’s op een theedoek liggen. Een tikje doorgeslagen heb ik vervolgens elke dag pastadeeg gemaakt. De tweede keer voor tagliatelle, daarna voor papardelle en gisteren rolden er brede plakken uit de machine om er tortelli van te vouwen. Maar elke keer was het deeg volkomen anders, en steeds minder lekker. Eén keer was het zo droog dat ik alleen maar rafelige flarden op het speciale pastadroogrek kon hangen en de helft moest weggooien. Dus deed ik er de volgende dag iets meer olie en een eitje...