Ciao fratello!

Gisteren teruggekomen uit Londen, waar ik heb gegeten in St. John restaurant. Vermoedelijk het meest onorthodoxe etablissement ooit door Michelin bekroond en het beste bewijs dat de Franse keurmeesters louter op het eten letten. De bediening bestaat uit licht autistische mannen in te grote witte jassen en van ambiance is eigenlijk geen sprake. Nadat de hele zaak – een voormalig vleeswarenrookhuis – was witgekalkt, vonden ze het wel welletjes met de inrichting. Maar je kunt er dus fantastisch eten. Puur Brits: gerookte makreel, mergpijpje op geroosterd brood, lamsvlees met witte bonen en heerlijke Engelse stinkkazen. In dit restaurant haalt men ook niet de neus op voor het serveren van ingewanden. Een van de twee eigenaars, Fergus Henderson, schreef een beroemd geworden boek: Nose to Tail Eating, waarin alle onderdelen van varkens, ossen en schapen smakelijk worden beschreven. Het hoogtepunt van ons diner in Londen was een english pie van kip en ossentong. Onder een...