Ciao fratello!

Ik schreef je toch vorige week over quinoa? Op zoek naar recepten met dit indianen-wondergraan kwam ik weer eens terecht op FoodTube. Ken je die site? Ik waarschuw je: als je er eenmaal aan begint, ben je voor je het weet een uur verder. Ik zag een hilarisch filmpje waarin een rapper een eitje ‘knalt’ (bakt), maakte in anderhalve minuut kennis met Estado Puro, een bijzondere tapasbar in Madrid, en weet nu hoe je een eenpersoons tarte tatin maakt volgens Paul Bocuse. FoodTube is een bron van vermaak en lering.

Ooit willen weten hoe je het beste een ei pocheert, of hoe je kalfstong moet koken? Tussen de meer dan zevenhonderd filmpjes over eten koken vind je bijna altijd wat je zoekt, en meer nog. Je leert er ook mensen kennen. Nicoletta Tavello bijvoorbeeld, een vrouw uit Genua die al jaren in Nederland woont, en die in een zelfgemaakt filmpje voordoet hoe je pesto maakt, terwijl we luisteren naar haar ‘Italiaans nummer aller tijden’: ‘Mediterraneo’, van Gino Paoli....