Ciao fratello,

Toeval bestaat toch! Dacht ik net: waar kun je vandaag de dag nog toast met gebakken champignons bestellen? Zag ik het bericht dat er een Europese campagne is gestart om ‘de dalende consumptie van champignons een positieve impuls te geven’. En dat daar maar liefst 8,5 miljoen euro voor is uitgetrokken. Ik snap het wel, want funghi porcini zijn hip, en shiitakes ontbreken op geen enkele menukaart, maar een gewone champignon is not done. Hoezo eigenlijk? Champignons bevatten vitamine B2, vitamine B3, foliumzuur, kalium en fosfor. Daarnaast zijn champignons rijk aan vezels en koper. ‘Met 100 gram gebakken champignons krijg je al dertig procent binnen van de hoeveelheid koper die je dagelijks nodig hebt,’ las ik op de gesubsidieerde fansite. Wist jij dat je koper nodig had? Om de champignon nog eens extra te kunnen ondersteunen, heb ik een vergelijkend warenonderzoek gedaan: witte champignons versus de bruine, en biologische exemplaren versus ‘gewone’. Mijn bevinding is...