Ciao fratello,

Eindelijk is er weer eens een baby geboren in mijn omgeving. Niets is leuker dan een kraambezoek. Neem alleen al het cadeautje kopen voor een pasgeborene: piepkleine sokjes, een mutsje of alvast een kinderboek. Dit keer zag ik mijn kans schoon om eindelijk een cake te bakken, speciaal bedoeld voor de kraamvisite. In mijn favoriete Italiaanse vegetarische kookboek van Musacchio had ik het recept al tijden op het oog: maïscake met anijszaad. Maïs geeft de jonge moeder een dot energie, en het anijszaad is goed voor het zog en helpt tegen buikkrampjes van de baby. Een Italiaanse variant op onze traditionele beschuit met muisjes dus.

Ik vond het een grappig recept, omdat je het beslag eerst op het vuur moet koken als een soort pap, en daarna in de oven verder moet laten garen. Alles ging goed, tot ik de cake uit de oven haalde. Helemaal niet zoals op het smakelijke plaatje in het kookboek! Mijn cake leek wel een ongerezen pannekoek, vergeleken bij de goudgele...