Ciao fratello,

Tijd voor kool. Met boerenkool moeten we eigenlijk nog even wachten tot het gevroren heeft, maar ik heb al wel rode kool met appeltjes gemaakt. Vaste prik bij wild, maar ook lekker bij een eenvoudig worstje. Hoewel een saucijs eigenlijk het allerbeste smaakt bij bloemkool met kaassaus. Dat moet jij je toch ook nog van vroeger herinneren. Er kwamen van die ijzersterke combi’s op tafel, waarvan ik tot op de dag van vandaag niet durf af te wijken: lof met ham en kaas, zuurkool met casselerrib, andijviestamppot met spekjes en tartaar. Ach, jij bent daar in Italië ongetwijfeld van verlost. Trakteer jij Anna eigenlijk wel eens op een onvervalste Hollandse stamppot, of is ze daar niet van gediend?

Groene kool aten we vroeger niet vaak, dat kwam ik pas later tegen. Op z’n Italiaans met pasta nota bene. Eerst spekjes en een uitje fruiten, fijngesneden groene kool erbij, blijven omscheppen en laten slinken. Brandt snel aan, dus je moet erbij blijven. Op het laatst een...