Ciao fratello,

Heb jij wel eens gehoord van likeur van olijven? Ik kreeg een foto toegestuurd van een fles waarop staat ‘liquore all’ulivo’. Ingrediënten: suiker, alcohol en aroma. Aroma, dat klinkt vaag, maar dat zal dan wel van de olijf zijn. Er stond nota bene een tekening van een trullo op het etiket, en de fles kwam uit Alberobello, hoofdstad van jouw trulli-gebied.

Het deed me denken aan de nocino die ik een keer van je kreeg, zelfgestookte notenlikeur. Je zei er toen bij dat ie alleen maar lekkerder kan worden. Maar nu staat ie alweer zo lang dat ik ‘m eigenlijk niet meer durf open te maken. Of kan zoiets echt niet bederven?

In mijn favoriete restaurant in Amsterdam heeft het personeel met kerst een keer zelf limoncello gemaakt. Niet van echt te onderscheiden. We dronken het ijskoud, in glaasjes uit de diepvries. Ik heb het recept aan de eigenaar van het restaurant gevraagd, en zij zei dat het kinderlijk eenvoudig is; het enige probleem is dat je in Nederland geen alcohol...