Ciao fratello,

Nu de sneeuw dan eindelijk is gesmolten, komt er een treurig moestuintje tevoorschijn. Wat slappe aardbeienplanten, een verrotte rode kool en een restant doorgeschoten rucola. Ik moet me beheersen om niet meteen alles op de schop te gooien, maar dat heeft natuurlijk nog geen enkele zin. Ik kan wel vast bedenken wat ik komend voorjaar ga zaaien en planten. Zoals elke winter laat ik me inspireren door een paar favoriete sites. Bij biologische zaadkwekerij De Bolster bijvoorbeeld, werd ik al meteen gretig van hun nieuwe aanbod: gele courgettes, langwerpige rode uien en een nieuw soort raapstelen. En dankzij leylant.com, waar ze alles afweten van vergeten groentes, weet ik nu dat ik mijn teunisbloemen, die ik al had staan vanwege hun mooie, bleekgele, flodderige bloemen, ook had kunnen opeten. Dat wil zeggen: de knollen van die planten. Ze smaken nota bene naar ham! Ik ga ook weer crosnes planten. Ik ken deze gekke, rupsachtige knolletjes van de markt in Frankrijk, en ze...