Ciao fratello,

Van de week was ik in een restaurant waar je alleen pasta kunt eten. Er was keus uit maar liefst 22 soorten spaghetti, penne, linguine, pappardelle, gnocchi, orechiette, ravioli, bucatini en cannelloni. Giorgio Locatelli schrijft in zijn kookboek dat ieder Italiaans kind al feilloos weet welke saus bij welke soort pasta hoort. En vooral ook wat absoluut n├│├│it bij elkaar mag. Ik doe altijd maar wat. Wel merk ik dat je beter geen spaghetti kunt nemen als je een rijk gevulde saus maakt met, ik noem maar wat, kleingesneden venkel of zo. Dan tref je het lekkerste altijd pas op de bodem van de pan. Korte pasta zoals penne of fusili is dan handiger. Mix jij elke saus met alle soorten pasta, of is Anna hier streng in?

In dat Rotterdamse pastarestaurant hadden ze trouwens meer pannen kokend water tegelijk op het vuur staan, met digitale kookwekkers erboven, zodat ze voortdurend verschillende porties tegelijk konden maken, in exact de goede kooktijd. Dat ze er de pasta ook...