Ciao fratello,

Dank voor dat heerlijke recept van vorige week: pappardelle met kippenlever. Ik maak ze zelf altijd met spek en tomaten, maar dit vond ik lekkerder. Vooral het scherpe van het pepertje, en die uitgesproken smaak van venkelzaad maakten het bijzonder. Maar! Wat doe ik met al die overgebleven pappardelle? Ik had echt bijna drie keer te veel pasta. Dat is toch zonde om weg te gooien, en ik heb geen varkentje dat er lekker dik van kan worden. Het is nu de day after, en de pasta is helemaal aan elkaar gekleefd en er dus ook niet veel aantrekkelijker op geworden. Misschien had ik er gisteravond al iets mee moeten doen. Maar wat? Je hebt me al eens een goed recept gegeven voor de verwerking van een restant risotto. Een ei erdoorheen roeren, balletjes kneden, gaatje erin prikken en daar een stukje kaas in stoppen. Dicht drukken, licht paneren en ze dan in de koekepan krokant bakken. Een soort Italiaanse bitterbal. Is er voor overgebleven pasta nou ook niet zo’n lekkere...