Ciao fratello,

Vandaag heb ik de moestuin omgespit met gedroogde, maar evengoed flink stinkende koemest. Mijn buurman is zo fanatiek dat hij nu al, in een soort lage kas, zaadjes aan het ‘voortrekken’ is. Dat is mij te ingewikkeld. Ik begin volgende week met de tuinbonen. Die mogen vanaf half maart de nu nog vreselijk koude grond in. En al gauw daarna is het ook tijd voor het Italiaanse zaad dat je voor me meebracht, van die kleine ronde komkommers. Ben heel benieuwd of die aanslaan in ons klimaat. De cime di rape moeten nog wachten tot juni, maar dan denk ik dat dit broccoletti-zaad wel iets gaat opleveren in de Hollandse grond.

Intussen ga ik nog gauw een paar gerechten met kool maken, want die groente is straks natuurlijk niet meer interessant. Bijvoorbeeld de klassieke Amerikaanse coleslaw (afgeleid van het Nederlandse koolsla). Die lonkt al een beetje naar het voorjaar. Je maakt het met een halve, flinterdun gesneden witte kool (eventueel geblancheerd) en twee flinke eetlepels...