Ciao fratello,

Ben net terug van een weekend München. Of dat leuk was? Kon niet beter. We hadden een fiets gehuurd en gingen langs de rivier de Isar naar het zuiden. Na een paar kilometer kwamen we in een Heidi-achtig dorpje en hebben daar in de tuin van een Gasthof flensjes met kruiden en groene Spargel gegeten. Het was zondag en er zaten allemaal families in Beierse kledij; dirndljurken en lederhosen dus. Omdat iedereen er zo bij liep, zag het er eigenlijk heel gewoon uit en – schrik niet, ik zag er zelfs de charme van in. Maar ik mag ook graag kijken naar mannen in Schotse rokken, dus… In de stad München zelf aten we in zo’n echte biergarten met lange tafels Beierse gerechten. Veel vlees uiteraard: witte worsten, Wiener schnitzel, knapperig geroosterd biggetje. Zo veel vlees eet ik normaal nooit, maar het was allemaal zeer schmackhaft. Lekker vond ik ook de Münchner Brezen. Ik zag ineens waar de pretzels, die je bij een Amerikaanse honkbalwedstrijd koopt, oorspronkelijk...