Ciao fratello,

Dank voor de mooie paarse knoflook die je met moeder als koerier naar mij toe liet komen. Meteen een teen in de pan gedaan, wat een geur! Zo vind je ze hier echt niet. Ik had net de eerste tuinbonen geplukt en daarvan met room, spek, bonenkruid en peterselie een pastasaus gemaakt. En dan dus die knoflook. De boontjes waren nog zo klein dat je ze rauw kon eten. Ik herinner me dat we een keer in Cinque Terre wandelden, langs de kust bij Genua, en toen in een enoteca wijn dronken en daar gewoon een mandje fave – tuinbonen – bij kregen. Om zelf te doppen en zó op te eten, met een stukje pecorino erbij. Ik ontdekte toen dat rauwe bonen echt zoet kunnen smaken.

Bij jou is de tijd van jonge fave alweer voorbij denk ik, maar hier gelukkig nog niet. Maak jij wel eens crostini met tuinbonenpuree? Een mooie manier om grote of duffe tuinbonen te verwerken. Je kookt de bonen een minuut of vijf en pureert ze (als het buitenste vliesje erg taai is, dat er eerst afdoppen) met...