Ciao fratello,

Sommige mensen houden niet van artisjokken omdat ze het plukken van die blaadjes gedoe vinden en zich geen raad weten met dat harige hart. Ik ben gek op artisjokken en op het geknutsel dat erbij hoort. Dus kocht ik op de markt prachtig mooie exemplaren en zocht naar een inspirerende bereidingswijze in Vers uit de tuin – op dit moment mijn keukenbijbel. Ik vond zes leuke recepten, en bij het allereerste schrijft Sarah Raven nota bene dat het haar ‘favoriete recept in dit boek’ is. Van het hele boek dus! Nou, sneller kun je mij niet lekker maken. Dit recept – artisjokken met een saus van ei, ansjovis en verse kruiden – doet Raven denken aan Angelica, de kokkin van het huis dat haar ouders vroeger huurden in Asolo, aan de voet van de Dolomieten. Ik zag het meteen voor me, een well to do family rond de tafel, met Angelica in de keuken, schort voor, die pasta na antipasti klaarmaakt.

Inmiddels weet ook ik dat de artisjok in combinatie met Angelica’s saus op z’n best...