NOS-nieuwslezeres Eva Jinek trekt zich terug als presentator van het programma Nieuwsuur, vanwege haar romance met advocaat Bram Moszkowicz. Nieuwsuur is het nieuwe programma van de NOS en de NPS, dat het huidige NOVA gaat vervangen.

Is het terecht dat zij zich terugtrekt? Wat vindt u?

In een verklaring die Jinek en de NOS woensdagmiddag naar buiten brachten, staat dat Jinek er zelf voor kiest om zich terug te trekken. ‘De hoofdredacteur van Nieuwsuur, Carel Kuyl, heeft de NOS en mij te kennen gegeven dat hij het onwenselijk acht dat ik mijn functie van presentator van Nieuwsuur bekleed vanwege mijn privé-relatie met Bram Moszkowicz. Daarnaast lijkt op de redactie van het programma onvoldoende draagvlak te bestaan voor mij als presentator vanwege die relatie. Mijn journalistieke integriteit en mijn professionaliteit staan niet ter discussie, maar onder de omstandigheden kan en wil ik niet werken, en daarom trek ik mij terug als presentator van Nieuwsuur.’

Heeft Jinek de juiste...