Tijd van leven

Waar heeft u te weinig tijd voor?

‘Het is niet zo dat ik ergens te weinig tijd voor heb, maar ik stel soms te weinig prioriteiten. Voordat ik weer ben gaan sporten om af te vallen, was mijn grootste excuus altijd: ja, ik heb het zó druk, daar heb ik echt geen tijd voor. Maar op een gegeven moment moest het en heb ik daar voorrang aan gegeven – een sportafspraak werd soms al weken van te voren in de agenda opgenomen en vastgezet, daar kon niet meer aan worden getornd. En toen was het dus ineens wél mogelijk en kwam het dik voor elkaar.’

Welke rol speelt tijd in uw reisprogramma?

‘Ik heb de Dalai Lama mogen interviewen voor mijn programma en ik wilde daar een wat filosofisch gesprek van maken – vanuit een invalshoek die hem verraste. Nu bleek dat hij vroeger erg van klokken hield: hij haalde ze als kind uit elkaar en zette ze weer in elkaar omdat hij graag wilde weten hoe ze werkten. Ik gaf hem daarom een bouwpakket van een Zaanse klok cadeau en mijn eerste vraag...