Directeur van het CPNB. Dit weekend is het festival Manuscripta

Hadden uw ouders genoeg tijd voor u?

‘Mijn vader werkte heel hard en mijn moeder was de klassieke moeder die met een kopje thee en een koekje zat te wachten, al gaf ze ook schilderles. Ik probeerde altijd aan mijn vader te vragen wat hij deed op een dag. Of dat nou was om te laten zien: “papa ik hou van je en ik vind je een aardige man” weet ik niet meer, maar ik luisterde wel heel geïnteresseerd naar wat hij te vertellen had – al begreep ik het natuurlijk niet altijd. Vrijwel mijn hele familie woonde in één straat en als mijn ouders geen tijd voor mij hadden, kon ik altijd met mijn sores naar mijn grootmoeder, zes huizen verderop. Soms was dat zelfs fijner, want zij had vaak net iets meer afstand.’

Wat zou u met een zee van tijd willen doen?

‘Ik geniet van heel veel dingen, maar als tijd oneindig is, zou ik heel graag naar de andere kant van het heelal willen vliegen – zoals mijn grote vriend Buzz uit Toy Story:...