19-10-2008

Niet alleen de NS kent vertraging, het Amerikaanse Amtrak weet passagiers ook tot pure wanhoop te brengen. Gelukkig had ik geen haast, maar het is wel enigszins vervelend als je na twee uur reizen vanuit Washington DC net je enige aansluiting van de dag naar Pittsburgh ziet vertrekken dankzij vertraging. De enige oplossing was om weer twee uur terug te reizen naar DC, alwaar ik uiteindelijk vijf uur na mijn oorspronkelijke vertrek een rechtstreekse trein naar Pittsburgh kon nemen.

Direct op de eerste dag meldde ik me bij het hoofdkantoor van de campagne. Er zijn twaalf kantoren verspreid door de stad, en daarnaast zijn er talloze vakbonden die ook meedraaien. De Steelworkers Union was zaterdag met zo’n 40 man aan het bellen en overal in de stad werd gecanvast. Pittsburgh is een wat vreemde stad. Met 330.000 inwoners is het relatief klein, maar met de ‘greater metropolitan area’ erbij kom je eerder tot 650.000 mensen. Zeg maar Rotterdam. Volgens berichten in de krant zou...