14 oktober 2007

Ik sta fris op, ga met het boek waarmee ik naar bed ben gegaan naar het ontbijt en eet daar uitgebreid, voor de eerste keer. Als de andere meiden beneden komen, ben ik net klaar en schrijf mijn blog, pak mijn koffer in en smeer hem naar de beurs. Ik stuur mijn tekst door en vind in het bijna verlaten Pressezentrum Riana Barnard die bezig is met haar column voor de Zuid-Afrikaanse krant waarvoor ze werkt. Gelukkig hebben ze geen naamcontrole bij de ingang van het centrum, want dan zouden ze hebben ontdekt dat er twee Riana Barnards aan het werk zijn, die in de verste verte niet op elkaar lijken.

Riana Barnard in Pressezentrum
Riana Barnard in Pressezentrum

Ik drink thee beneden in mijn stand en geniet even van de rust. Ik praat wat met Ineke Edzes die samen met haar zus Hanneke al zo lang als ik er kom de Nederlandse gezamenlijke stand beheert. De laatste jaren gaat haar dochter ook mee. Omdat er werkzaamheden aan het spoor zijn in Nederland, besluit ik toch maar naar het Hauptbahnhof te gaan...