Vrij Nederland deelt dit artikel met jou.
Het zijn tijden voor Vrij Nederland.
Podcast over de Amerikaanse verkiezingen

Van Trump en Sanders tot aan Teen Vogue: onze VS-podcast is terug!

Freke Vuijst& Reinout van Wagtendonk
Donna Deer, hardcore supporter van Donald Trump. Foto: AP Photo/Michael Conroy/HH

DoubleDutch is terug! VS-correspondenten Freke Vuijst (van ons) en Reinout van Wagtendonk (BNR Nieuwsradio) zijn weer op adem gekomen na de dramatische verkiezingsuitslag. Nu praten ze ons wekelijks bij in de podcast DoubleDutch over het Amerika onder Donald Trump.

Reinout: ‘Freke, je bent vrolijk. Bij de laatste podcast die we maakten na de verkiezingen, zat je er als een dooie mus bij. Je zag de toekomst bijzonder somber in.’

Freke: ‘Waar ik nu energie van krijg is de oppositie aan de basis. Dat geeft hoop.’

Verder in DoubleDutch

  • We blikken niet terug, maar vragen ons af of we lessen kunnen trekken uit de Amerikaanse verkiezingsstrijd. Reinout herziet zijn mening over Bernie Sanders: de economische boodschap was wél belangrijk. Freke vindt dat dit niet ten koste moet gaan van de identiteitspolitiek. (01:28)
  • De democratische partij heeft nieuwe gezichten hard nodig. Kunnen nieuwe vrouwelijke senatoren met een immigrantenachtergrond een nationaal merk worden? (08:13)
  • Wat doe je als je buurman, die op Trump heeft gestemd, nu denkt dat hij een vrijbrief heeft om racistische opmerkingen te maken. Ga je nog bij hem eten? (16:30)
  • Aan verrassingen doen we niet meer, die hebben we al genoeg gehad. Dus, een nieuwe rubriek: Tips. Reinout leest over werk in de toekomst (dat er niet meer is, want ja, die robots kunnen het toch beter). Freke leest Teen Vogue voor de politieke commentaren: ‘Donald Trump is Gaslighting America’. En die handleiding voor glitternagellak is ook heel handig! (24:13)

We maken DoubleDutch meer interactief. Wil je Freke en Reinout iets vragen, een onderwerp voor in de podcast aandragen, of een audiobestandje sturen? Aarzel niet, doe mee! Stuur het naar doubledutchamerika@gmail.com

Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Sluit je aan bij VN en lees door
Sluit je aan en lees door
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen.
Sluit je aan om onbeperkt toegang te krijgen tot vn.nl.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Sluit je aan om onbeperkt toegang te krijgen tot vn.nl.
Digitaal abonnement
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Maandblad via app en Blendle
Korting op evenementen

Advertentie

Advertentie