Vrij Nederland deelt dit artikel met jou.
Het zijn weer tijden voor Vrij Nederland.

Van Trump en Sanders tot aan Teen Vogue: onze VS-podcast is terug!

Freke Vuijst& Reinout van Wagtendonk
Donna Deer, hardcore supporter van Donald Trump. Foto: AP Photo/Michael Conroy/HH

DoubleDutch is terug! VS-correspondenten Freke Vuijst (van ons) en Reinout van Wagtendonk (BNR Nieuwsradio) zijn weer op adem gekomen na de dramatische verkiezingsuitslag. Nu praten ze ons wekelijks bij in de podcast DoubleDutch over het Amerika onder Donald Trump.

Reinout: ‘Freke, je bent vrolijk. Bij de laatste podcast die we maakten na de verkiezingen, zat je er als een dooie mus bij. Je zag de toekomst bijzonder somber in.’

Freke: ‘Waar ik nu energie van krijg is de oppositie aan de basis. Dat geeft hoop.’

Verder in DoubleDutch

 • We blikken niet terug, maar vragen ons af of we lessen kunnen trekken uit de Amerikaanse verkiezingsstrijd. Reinout herziet zijn mening over Bernie Sanders: de economische boodschap was wél belangrijk. Freke vindt dat dit niet ten koste moet gaan van de identiteitspolitiek. (01:28)
 • De democratische partij heeft nieuwe gezichten hard nodig. Kunnen nieuwe vrouwelijke senatoren met een immigrantenachtergrond een nationaal merk worden? (08:13)
 • Wat doe je als je buurman, die op Trump heeft gestemd, nu denkt dat hij een vrijbrief heeft om racistische opmerkingen te maken. Ga je nog bij hem eten? (16:30)
 • Aan verrassingen doen we niet meer, die hebben we al genoeg gehad. Dus, een nieuwe rubriek: Tips. Reinout leest over werk in de toekomst (dat er niet meer is, want ja, die robots kunnen het toch beter). Freke leest Teen Vogue voor de politieke commentaren: ‘Donald Trump is Gaslighting America’. En die handleiding voor glitternagellak is ook heel handig! (24:13)

We maken DoubleDutch meer interactief. Wil je Freke en Reinout iets vragen, een onderwerp voor in de podcast aandragen, of een audiobestandje sturen? Aarzel niet, doe mee! Stuur het naar doubledutchamerika@gmail.com

Sluit je nu aan voor slechts €4,99 per maand

Sorry, je hebt op het moment geen toegang tot dit artikel.

Waarschijnlijk heb je een abonnement zonder digitale toegang. Wil je deze content graag lezen, sluit dan snel een abonnement af.

Heb je wél een abonnement met digitale toegang, neem dan contact op met onze klantenservice: 020 – 5518701.

Het zijn tijden voor Vrij Nederland

Het nieuws raast steeds sneller voort en bereikt je elk moment van de dag. Het is een strijdtoneel waarop kwaliteit en redelijkheid voortdurend bevochten moeten worden. Vrij Nederland discussieert mee: progressief, kritisch en optimistisch.

Lees mee, denk mee, deel mee. Voor slechts €4,99 per maand. Daarvoor krijg je ook het maandblad digitaal op de VN-app.

Vrij Nederland Compleet

 • Elke maand Vrij Nederland thuisbezorgd
 • De Vrij Nederland-specials thuisbezorgd
 • De digitale versie van het maandblad op de Vrij Nederland-app
 • Toegang tot de maandbladartikelen op vn.nl
 • Toegang tot exclusieve online artikelen op vn.nl
Loopt door tot wederopzegging

Vrij Nederland Digitaal

 • De digitale versie van het maandblad op de Vrij Nederland-app
 • Toegang tot de maandbladartikelen op vn.nl
 • Toegang tot exclusieve online artikelen op vn.nl