Lezersoproep / Lezers over hun eigen crisis

Kiespijn

De krant kopt dat koersdalingen zorgen voor nervositeit op de beurs. Ja, dat kan er ook nog wel bij. Griekenland vraagt om een economische stimulans. Ja, dat wil ik ook wel.

Ik leg het Financieele Dagblad neer en blijf een moment met mijn hand op mijn wang tegen de rand van de tafel geleund staan. De verdoving begint uit te werken en maakt ruimte voor een zeurende kaak. Ik bedenk dat het niet uitmaakt of je een succesvol naaktmodel bent met alleen een linkerbeen of een student met dure hobby’s, op het moment dat je pijn hebt, zijn we allemaal hetzelfde. Arm of knap, lelijk of rijk, in Suriname of op Corsica, een wortelkanaalbehandeling is voor iedereen even erg.

Ik heb zin in koffie met warme melk. Ik ga naar de keuken en loop voorbij de lage Piet Hein Eek-kast die er sinds een jaar staat. De kast is van sloophout gemaakt maar was desondanks ongelooflijk duur. Bovenop staat een bonsaiboompje parmantig te wezen. Ik steek mijn...