Het stuk ‘Dode bij, stille lente’ dat VN op 1 december publiceerde, veroorzaakte behoorlijk wat ophef.

De Partij voor de Dieren stelde Kamervragen. Op Facebook en Twitter maakte het de tongen los. En lezers stuurden uitgebreide, kritische reacties, die VN niet in ingekorte vorm op de brievenpagina wil persen, maar hier op onze website alle ruimte geeft (hier het oorspronkelijke artikel).

“Ik vind het curieus dat al die wetenschappers maar van alles roepen over bijen en bijensterfte”

Dode bij, stille lente 1
Met interesse en stijgende verbazing heb ik het artikel van Tomas Vanheste over ‘Dode bij, stille lente’; Gif op de bloemen’ gelezen. Diverse wetenschappers zijn het duidelijk niet met elkaar eens. Dat is lastig voor een integer wetenschapsjournalist die graag de waarheid boven tafel wil krijgen. Ik krijg de indruk dat Vanheste daar niet helemaal in is geslaagd. Reden voor mij om te reageren.

Zo lees ik:
Bewijzen stapelen zich op dat een nieuw type pesticide (de groep van...