Vlucht met zilveren bestek

30-01-2007

08:00
Naar Iran. Vandaag ga ik naar Iran. Naar een compleet andere wereld. Ik zal mij in een vijftal uren het Oostblok over laten vliegen en ook Turkije zal ik in snel tempo achter mij laten. Vanavond zal ik slapengaan in het Oosten, daar waar de zon opkomt.

Mijn reisgenoot Sara en ik zullen de komende week het Fajr International Film Festival bezoeken. Een festival, opgericht drie jaar na de Islamitische revolutie van 1979, is een heuse staatsaangelegenheid en wordt al vijfentwintig jaar georganiseerd door het Iraanse Ministerie van Cultuur. Omdat mijn reisgenoot en ik het Iraans Film Festival in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht organiseren, leek het ons nuttig eens een bezoek te brengen aan dit groots opgezette evenement in Teheran. Elf dagen lang zal de Iraanse hoofdstad in het teken staan van de nieuwste filmproducties uit binnen- en buitenland.

16:00
Met een schuin oog kijk ik naar de man in de passagiersstoel voor me. Kan de...