Pop / Interview met een dj

Hij weet als geen ander hoe wispelturig een mens kan zijn. We zitten nog geen tien minuten op het terras van het kunstenaarscafé in het centrum van Bergen, Dimitri Kneppers met een glas bronwater naast zich en de eerste van een fiks aantal peuken uitgedrukt in een asbak, als hij wijst op de prachtige Ruïnekerk van het dorp waar hij opgroeide. ‘Daar bij die poort werd ik ooit geïnterviewd voor televisie,’ zegt hij. ‘Het was begin jaren negentig. Ik bezwoer dat ik Bergen nooit zou verlaten.’ Hij neemt een slok water, alleen maar besteld omdat het koffieapparaat stuk bleek. ‘Een half jaar later woonde ik in Amsterdam. Was toch handiger.’

En nu zit hij hier weer. Of beter gezegd: daar. Kneppers wijst met zijn arm naar links. ‘Technisch gezien woon ik niet in Bergen maar in Egmond aan den Hoef. In een klein huisje, niets speciaals. Maar een uitzicht!’ Dan gaat zijn arm recht vooruit, richting Schoorl. Tot voor kort werkte hij ‘een dorp verder’, in een...