Deze week: Was de Mohammed-cartoonwedstrijd nu vrijheid van meningsuiting of een potje zuigen en sarren om geweld uit te lokken?

Mijn kinderen peuteren in hun neus. Ik heb gezegd dat ze dat mogen doen, maar niet in gezelschap. Of moet ik ze het ook verbieden als ze alleen zijn? – Anne
Ik ben geen voorstander van neuspeuteren, maar ik ben helemaal geen voorstander van het opeten van wat uit de neus is gehaald. Men kan het beter onder de tafel smeren. Koot en Bie hadden hier een hilarische sketch over. Kijk even naar deze sketch. Absoluut niet gedateerd, neuspeuteren is van alle tijden. Omdat het risico bestaat dat uw kinderen dromerig zijn, kunnen ze vergeten dat er gezelschap is, dus het gedogen van het neuspeuteren biedt geen soelaas. Bestrijd het neuspeuteren van uw kinderen daarom met verve. Mijn moeder zei: ‘Daar krijg je zo’n lelijke neus van.’ Misschien helpt dat. En zelf dus ook nooit neuspeuteren.

Foto: Tony Alter/CC/Flickr
Foto: Tony Alter/CC/Flickr

Een vriendin van Geert Wilders in...