Imago

Een van de leukste iPod-opties is die waarbij je kunt zien welke nummers je het meeste hebt gedraaid. Uit zo’n overzicht blijkt dan dat je eigenlijk voortdurend dezelfde nummers draait en je die duur betaalde geheugencapaciteit helemaal niet nodig hebt.

Na het zien van weer zo’n monotoon iPod-lijstje vroeg ik me af of dat ook zou gelden voor mijn televisievoorkeuren. Naar welke televisieprogramma’s kijk ik eigenlijk? De programma’s die ik bewust bekijk, ken ik wel, maar mijn televisietijd bestaat voor een deel ook uit zaptijd. Tijd waarbij ik de beeldenstroom van tientallen kanalen onbewust over me heen laat komen. Waar blijf ik stoppen en wat sla ik meteen over?

Mijn televisietoestel heeft nog niet de mogelijkheid om mijn kijkgedrag te registreren, dus ik moest op zoek naar andere manieren om mijn voorkeuren te achterhalen. Bewust zappen is lastig, dus ik vroeg aan mijn vriendin of ze eens wilde kijken bij welke programma’s ik langer bleef hangen dan andere. Een...