Guus Bauer (50) XX Uitgevers

‘Ik heb in Amerika, Engeland, Duitsland en Tsjechië gewoond. Talloze baantjes had ik, variërend van handelaar in effecten tot ramenlapper bij de christelijke scholengemeenschap in Buitenveldert, maar bovenal vind ik mezelf uitgever. Daarnaast ben ik de laatste jaren in toenemende mate auteur.

Ik werk gedisciplineerd. Zeven ochtenden per week zit ik vier uur achter het toetsenbord van mijn computer. Mensen denken dat schrijven mij geen enkele moeite kost, te oordelen aan het gemak waarmee bijvoorbeeld het Boudewijn Büch Genootschap mij durft te vragen: doe ons vier pagina’s tekst en graag ook nog een gedicht erbij.

Papa gaat zitten en rammelt het eruit, maar vraag niet met hoeveel bloed, zweet en tranen dat gepaard gaat.

In 1979 werkte ik bij Hermes, een uitgeverij van vakbladen. Na werktijd kon ik daar boekjes drukken. Daar is mijn passie voor het uitgeverijvak begonnen. Leuke boekjes in overzichtelijke oplagen gemaakt met werk van onder anderen...