Vaders van alle leeftijden vertellen over hun activiteiten in de keuken. Sommigen nemen het dagelijkse kookwerk voor hun rekening. Anderen staan alleen in het weekend en op hoogtijdagen als door testosteron gedreven showmasters in de keuken.

Ze laten daar een enorme rommel achter. Allemaal hebben ze een verhaal dat getuigt van liefde voor koken en eten. Hier spreken oprechte amateurs. Hier en daar een foutje of een dubieus advies, het is hen vergeven. Het levert een verrassend boek op dat zich gunstig onderscheidt van de onderling vaak uitwisselbare boeken van de commerciële televisiekoks en de al te pretentieuze chefsboeken. Dit is uniek, waarachtig en ook nog leuker.

Wie denkt met De keuken van ons vader, het vervolg op De keuken van ons moeder, een handboek voor de authentieke Belgische keuken in handen te hebben, komt bedrogen uit. Traditioneel en creatief, klassiek en eigentijds, exotisch en uit eigen streek, alles komt aan bod. De mannen van Vlaanderen hebben een brede...