WieleestWat(niet)

wie: Minka Nijhuis

wat The Places in Between van Rory Stewart

nu op pagina 248

Journalist Minka Nijhuis heeft net de eerste pagina van Adel van de geest van Rob Riemen gelezen. ‘Een handleiding voor weldenkendheid in turbulente tijden,’ leest ze van de achterflap. ‘Het is prachtig geschreven en dat is goed voor het opladen van mijn eigen schrijfbatterij.’ Want wanneer Nijhuis in het buitenland is en voornamelijk Engels leest en spreekt en alleen ‘nieuwsachtige’ taal tot zich neemt, verschraalt haar vocabulaire. ‘Als ik weer thuis ben, kan ik me echt laven aan mooie Nederlandse taal. Dan ga ik voor mijn boekenkast staan om een paar dichtbundels uit te kiezen. Ik heb nog geen e-reader, dus ik moet het aantal boeken dat ik meeneem op reis beperken.’

Nu waren dat boeken over Afghanistan, ze is sinds een dag terug uit Kabul. Normaal leest ze tijdens een vlucht, maar dit keer zaten er twee leuke Afghanen naast haar. In haar tas zat The Places in Between van Rory Stewart...