De ‘Kampioen’: blad van het land dat we zouden willen zijn

Van de Partij voor de Dieren mag het geloof ik niet meer, maar ik ben dol op ongevraagd drukwerk.

Zo kan ik bij de kruidenier de Allerhande niet weerstaan, bestudeer ik op hotelkamers de onnozelste brochures, ontsnapt Stadsblad De Echo zelden aan mijn aandacht en werp ik regelmatig een blik in onze ‘wijkglossy’ (zo heet-ie echt). Bovendien, het hoge woord moet er maar eens uit, mag ik zelfs de Kampioen heel graag doorbladeren.

Dat laatste blad verdient naar mijn smaak meer aandacht dan dat het doorgaans krijgt. Volgens de statistieken van het nationale oplage-instituut is het clubblad van de ANWB veruit de grootste titel van het land. Maandelijks valt het bij ruim 3,5 miljoen huishoudens op de mat. Dat blijft een duizelingwekkend getal, al zou maar een fractie van de leden de Kampioen daadwerkelijk uit zijn jas helpen. Toch wordt het magazine nauwelijks serieus genomen, zeker niet in medialand zelf.
Geheel ten...