16-04-2008

Wellicht dat ik voor de politiemannen verdacht leek omdat ik net allemaal rode saus op mijn witte T-shirt had gemorst, de vlekken leken op bloedspatten uit een film. Maar waarschijnlijker is het dat de agenten gebeld waren omdat ik foto’s aan het maken was in de buurt. De politiemannen in burger lieten mij een klein plastic kaartje zien met de tekst ‘secret police’. Nu ben ik vaker aangehouden in Beiroet als ik fotografeerde maar deze keer was het onverwacht. Ik ben mij ervan bewust dat je hier niet moet fotograferen waar militairen staan of politie gebouwen zijn. Ik begrijp dat dit land in oorlog is.

Desondanks was ik net begonnen aan een wandelingen vlak buiten het centrum in Hamra, een woonwijk met grote hoge flats die op zee uitkijken. Een keurig stille wijk zo op het eerste gezicht, er word gebouwd de mensen lachen vriendelijk, maar zoals alles in Beiroet is het moeilijk in te schatten wat je werkelijk ziet. Wat een vredige woonwijk vlak buiten het centrum lijkt...