Interview

1. Geef ze nooit wat ze willen

‘Ik doe niet aan autoriteit, daar word ik een beetje misselijk van. Jij wilt vijf leefregels? Ik geef je er meer. Maar weet je, eigenlijk heb ik geen enkele leefregel, ik ben een man zonder tegel, zou je kunnen zeggen. Je moet anderen nooit iets willen opleggen, leefregels klinkt alsof ik dan ga zeggen hoe anderen moeten leven. Ik leef meer naar conclusies die ik heb getrokken uit terugkerende situaties. Hoe ouder je wordt, hoe meer je leert over jezelf. Dat ga je dan gebruiken in andere omstandigheden.

Ik vind dat je mensen nooit moet geven wat ze willen, behalve als je dat zelf ook wilt. Als ik iets moet doen, doe ik het niet. Ik ben anti regels en altijd in conflict, dat gaat vanzelf. Voor mij werkt dat.’

2. Het gras bij de buren is altijd groener, of niet

‘Mensen hebben vaak het idee dat alles altijd beter is bij iemand anders. Onzin. Ik doe daar niet aan, mij te vermoeiend. Je moet nooit denken dat het gras bij de buren altijd groener...