Interview

1. Ga regelloos en intuïtief door het leven

‘In zijn algemeenheid is het niet goed om leefregels te hebben. Een regel die in de ene situatie geldt, is niet zomaar toepasbaar op een andere, want situaties die op elkaar lijken, zijn vaak niet hetzelfde. Dus regels in het algemeen – ik probeer me er verre van te houden. Maar er is wel een aantal richtlijnen die ik hanteer.’

2. Nooit met lege handen naar de keuken

‘Dat hield mijn moeder me altijd voor en ik vind het een mooi zinnetje. Je doet iets wat je toch ging doen – je wilde naar de keuken – en in één moeite door help je het huis opruimen. Meer symbolisch is het: bouw met elke kleine handeling tegelijk aan iets groters. Dat geldt voor je werk, maar ook voor je relatie. Sommige mensen zeggen dat je moet werken aan je relatie. Ik heb nooit begrepen wat dat inhoudt, want dat gebeurt elke seconde. Bij alles wat je zegt en doet, werk je aan je relatie. Gaan zitten om te praten vind ik moeilijk. Op feestjes heb ik daar ook...