Interview

1. Sticht je eigen community

‘Geld hadden we nooit, maar dat was geen issue. Thuis leerde ik: er zijn belangrijkere zaken in het leven dan bezit, familierelaties bijvoorbeeld. Ik kom uit een groot gezin met drie zussen, en omdat we geen Nintendo hadden, waren we altijd met elkaar bezig. We hebben een sterke band. Mijn ouders zijn de gidsen in mijn leven. Met mijn vader praat ik vooral over kunst – hij is filosoof in de esthetiek – met mijn moeder over de rest. Zij is maatschappelijk werker, afkomstig uit Harlem, New York. Haar familiegeschiedenis loopt van de Caribische piraten via slavernij naar de muzikanten in New Orleans. Ik woon net als mijn ouders in Utrecht en ga vaak bij ze langs, voel me er veilig. Mijn vrienden blijven net zo makkelijk bij ze eten. Die reken ik óók tot familie. Samen zijn we een community. Ik hecht waarde aan mensen, bezit doet me niks. Thuis staan alleen een bed, stoel, tafel en geluidsinstallatie. Maar wát ik heb, deel ik met mijn familie,...