Interview

1. Familie is de basis van alles

‘Ik kom uit een groot gezin uit Tilburg met twee broers en een zus. Mamma heeft er altijd over gewaakt dat we hecht bleven, ook toen we uit huis gingen. Dan riep ze ons samen op feestdagen en in weekends. Soms best vermoeiend, maar nu ben ik er blij om. Ik besef hoe makkelijk je van elkaar kunt vervreemden en hoe belangrijk familie is. Om de paar weken hebben we familieberaad. Wie wat wil delen of advies nodig heeft, roept de rest bijeen, altijd onder het genot van kaas en wijn. Ik bespreek tijdens zo’n beraad bijvoorbeeld mijn liefdesperikelen, leg soms ook een partner voor. Vindt mijn familie die niet leuk, dan is die exit. Het is wel eens voorgekomen.’

2. Communiceer

‘Op school was ik zo dyslectisch als de pest. Het is frustrerend om hakkelend als een kind van vijf te moeten voorlezen in de klas, je staat er al snel buiten. Met mijn moeder leerde ik woordjes en haalde dan alsnog een één. Nog steeds helpt ze me soms met teksten....