Hij schreef de productiviteitsbijbel ‘Getting things done’. David Allen over de kracht van een goede voorbereiding. ‘Het grote probleem is stuff. Waar het om gaat, is om de stuff uit je hoofd te krijgen.’

Dit is wat gebeurde. Ik googelde ‘killer opening line’ en vond ‘This is what happened’: de eerste zin van The Mist van Stephen King. Ik hoef maar een paar woorden te tikken of ik vraag me iets af, en voordat ik het zelf doorheb, raak ik alweer verstrikt in de netten van Google, Facebook of Twitter. Daar lees ik over een Chinese wiskundige die heeft bewezen dat er nooit meer dan 70 miljoen getallen tussen twee opeenvolgende priemgetallen bestaan, of bekijk ik een mooi doelpunt van een Engelse speler die ik niet ken. Even opzoeken dus. Vaak wordt me van alles beloofd en kan ik mijn nieuwsgierigheid niet onderdrukken. ‘Deze hamster heeft een eierdop op zijn hoofd, maar je gelooft nooit wat er hierna gebeurt.’ ‘Wat dit meisje zegt, zal je hart laten smelten.’