Bert Lambers, chapeau! Toen ik je foto in de krant zag, wilde ik je al meteen een kaartje sturen, want I know a radical when I see one. Je kale schedel met hangsnor stond over vier kolommen in het Zaterdags Bijvoegsel. En terecht, Bert, want toen ik je verhaal las over de strijd tussen de ‘goedwillende mensen’ en de ‘schreeuwers’, begreep ik dat je niet zomaar een ex-wethouder uit Vriezenveen bent. Je bent een voorvechter van het radicalisme, en je dient de zaak met woord en daad. Je hebt je foto in de krant gekregen bij een artikel waarin je zegt: ‘De grote boosdoener is in mijn ogen het dualisme.’ In mijn ogen ook, Bert, wij radicalen bestrijden alles wat riekt naar dialoog. Maar slechts weinigen van ons lukt het om zo prominent in de krant te komen met die boodschap.

Op een paar punten heb je misschien iets te veel het achterste van je tong laten zien – figuurlijk gesproken, want die damwand van een onderkaak van jou gaat natuurlijk niet verder open dan die paar...