Sinds het begin van de verhoren van de Parlementaire Enquêtecommissie Opsporingsmethoden onder leiding van Maarten van Traa is er van alle kanten deskundig commentaar gekomen. Van één kant nog niet. Charles Z., veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens hasjhandel en leiding geven aan een criminele organisatie, volgde de verhoren in de cel.

Woensdag, 6 september
Zit klaar met mijn blocnote. Helaas kan ik niet de hele dag kijken want tussendoor moeten we ook luchten. Prof.dr. C. Fijnaut over de georganiseerde criminaliteit. Hij geeft een redelijk goed beeld van de werkelijkheid. Wat hij zegt over de zeven criminele organisaties is een juist beeld, naar wat ik altijd hoor. Ik herken ook een aantal van de groepen waar hij het over heeft.

Vijf kan ik er thuisbrengen. Maar ze opereerden los van elkaar. Het is niet één hele grote organisatie, zoals De Telegraaf indertijd schreef. Wat Fijnaut opmerkt over die cocaïne, dat klopt volgens mij niet. Dat de criminele...