25-08-2008

Het is even stil geweest op mijn blog, omdat ik in de chaos van de conventie gewoonweg te weinig tijd kan vinden om even rustig achter mijn laptop te gaan zitten. Maar het is nu bijna middernacht, dus het kan wel even. Laat ik maar met de deur in huis vallen: wat een ongelooflijk spektakel is die Democratic National Convention. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het lijkt wel of er een meerdaags festival a la Lowlands of Pinkpop midden in de stad plaats vindt, maar dan met talloze politieke hotshots en ontelbare journalisten. In de hoofdstraat van Denver, 16th street, zag je de afgelopen dagen elke 100 meter wel een cameraploeg staan die een argeloze voorbijganger of conventie bezoeker het hemd van het lijf vroeg. 15.000 journalisten, 4.400 delegatieleden en nog
tienduizenden andere genodigden bevolken deze week Denver.

Overal op straat worden Obama buttons, stickers, paraplu’s, handtasjes, theedoeken, poppetjes, munten en zelfs fietsbellen verkocht. Ook zo goed als...