‘Dit jaar was de heftigste zandstorm die ik mee heb gemaakt sinds 2002,’ zegt kunstenaar Daniël ‘Dadara’ Rozenberg. ‘Ik haalde een truck op in Reno, Nevada, om de spullen te vervoeren. Ik ging van de weg af, door de woestijn over het zand, met vlaggetjes aan de kant van het pad. Ik zag de voorkant van de truck niet meer. Ik reed heel langzaam. Het enige wat ik dacht was: ik moet bij de vlaggetjes in de buurt blijven, anders verdwaal ik.’

‘Het was de dinsdag na Burning Man. De meeste mensen waren al weg. De straatnamen waren weggehaald. Ik had geen aanknopingspunten meer en ik moest ons kamp zien te vinden. Dingen van tien meter hoog zag ik pas een meter van tevoren. Elke keer...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Zomeractie: word nu abonnee voor maar 4,99
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Tijdelijk van 6,99 voor 4,99 per maand
Om onze journalistiek te beschermen kun je Vrij Nederland niet incognito lezen.
Om onze journalistiek te beschermen kun je Vrij Nederland niet incognito lezen.
Zomeractie: word nu abonnee voor maar 4,99
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Tijdelijk van 6,99 voor 4,99 per maand
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Zomeractie: word nu abonnee voor maar 4,99
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Tijdelijk van 6,99 voor 4,99 per maand