‘Dit jaar was de heftigste zandstorm die ik mee heb gemaakt sinds 2002,’ zegt kunstenaar Daniël ‘Dadara’ Rozenberg. ‘Ik haalde een truck op in Reno, Nevada, om de spullen te vervoeren. Ik ging van de weg af, door de woestijn over het zand, met vlaggetjes aan de kant van het pad. Ik zag de voorkant van de truck niet meer. Ik reed heel langzaam. Het enige wat ik dacht was: ik moet bij de vlaggetjes in de buurt blijven, anders verdwaal ik.’

‘Het was de dinsdag na Burning Man. De meeste mensen waren al weg. De straatnamen waren weggehaald. Ik had geen aanknopingspunten meer en ik moest ons kamp zien te vinden. Dingen van tien meter hoog zag ik pas een meter van tevoren. Elke keer...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Vrij Nederland publiceert elke dag één artikel dat er echt toe doet.
Vrij Nederland publiceert elke dag één artikel dat er echt toe doet.
Lees minder. Blijf vrij van geest.
Eén verhaal per dag dat je verrijkt en tot verder nadenken stemt
Van longread tot video, van podcast tot column
Over macht, cultuur en toekomst
Naar je toegestuurd via e-mail of WhatsApp
Voor 6,99 per maand
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Vrij Nederland publiceert elke dag één artikel dat er echt toe doet.
Vrij Nederland publiceert elke dag één artikel dat er echt toe doet.
Lees minder. Blijf vrij van geest.
Eén verhaal per dag dat je verrijkt en tot verder nadenken stemt
Van longread tot video, van podcast tot column
Over macht, cultuur en toekomst
Naar je toegestuurd via e-mail of WhatsApp
Voor 6,99 per maand