Peniskoker

Met een satirische montage, waarin koningin Beatrix en kroonprins Willem Alexander respectievelijk naakt en voorzien van peniskoker op bezoek bij Papoea’s gingen, zou LuckyTV (vast onderdeel van De Wereld Draait Door) de grens van het betamelijke hebben overschreden.

Tros-presentator Ron Boszhard stapte vorig jaar vanwege een andere persiflage door LuckyTV naar de rechter.

Sander van de Pavert, bedenker en maker van LuckyTV: ‘Je kunt er de klok op gelijk zetten: met grappen over het koningshuis krijg je Oranjeklanten op je dak. Toch viel de verontwaardiging over dat filmpje me eigenlijk mee. Het werd pas een kleine hype nadat journalisten gingen rondbellen in de hoop dat iemand zou roepen dat ik majesteitsschennis had gepleegd. Al gauw ging de discussie alleen nog over de grenzen van de satire en niet over de inhoud van dat filmpje.

Prima. Zelf ga ik ook zo te werk: ik licht een onderwerp uit het nieuws en daar probeer ik iets van te maken. Eerlijk gezegd vond ik dat...