Rutte-tweets

Mark Rutte liet het Twitteraccount blokkeren van een student die zich voor hem uitgaf. De twitteraar is na een kleine onderbreking weer actief, nu als Mark_Rutte_Nep.

Jorik van Engeland, twitteraar: ‘Van allerlei kanten kreeg ik te horen dat ik de tweets die ik zo’n anderhalf jaar onder de naam Mark Rutte verstuurde, geestiger waren dan de saaie tweets van de échte Mark Rutte. Ik twitterde bijvoorbeeld: “Kunnen we Mauro a.u.b. achter ons laten?” Of ik liet doorschemeren dat Rutte heimelijk verliefd was op minister Melanie Schultz van Haegen. Ik dacht dat wel duidelijk was dat het om een grap ging. Opeens merkte ik dat mijn Twitteraccount geblokkeerd was. Ik kwam er niet meer op. Later die dag kreeg ik een e-mail van een medewerker van Twitter met het bericht dat ik geblokkeerd was omdat ik de regels van Twitter had overtreden. Ik heb begrepen dat als iemand onder jouw naam twittert, je daarover een klacht kunt indienen bij Twitter. Dat moet schriftelijk, via een brief...