Ooit had Gerard Janssen een hekel aan clowns, net als wij. Nu breekt hij voorzichtig een lansje. Want van een clown als Carlo Colombaioni of Jango Edwards kun je alleen maar houden.

Clowns zijn eng, clowns zijn nep en cliniclowns en rouwclowns zijn verontrustend. Een toevallige ontmoeting met een onopgemaakte Bassie die de smerigstee moppen vertelde die ik ooit had gehoord, hielp ook niet mee. Ooit had ik een hekel aan clowns. Net als iedereen.

Als je ergens een hekel aan hebt, is het interessant om iets anders te doen dan wat je geneigd bent om te doen. Dus niet weg te lopen voor een clown, maar juist naar hem toe te gaan en hem in elkaar te slaan (grapje). Of je zelf als clown te verkleden en mensen bang te maken. Het is waarschijnlijk net als vuurwerk afsteken: als anderen het doen is het irritant, maar als je het zelf doet, is het eigenlijk best leuk.

Ooit heb ik ook de rode pil geslikt en ben ik in de wondere wereld van de clowns afgedaald. In 2007 bezocht ik een Clown...