Europa wemelt van de verborgen kunstschatten en geheime meesterwerken. Afgelopen weken zijn er vele inzendingen voor Wunderkammer Europa binnengekomen. Binnenkort sluiten wij deze zomerrubriek af en maken de winnaar bekend van de VN-fietstas gevuld met boeken.

Vandaag: Il giardino dei Tarocchi, ingezonden door Jan Verheijen

In het artikeltje over Bomarzo werd in de laatste regel Niki de Saint Phalle genoemd. De route van mijn fietstocht in de afgelopen maand mei naar Rome leidde helaas niet langs Bomarzo, maar wel kwam ik in de buurt van haar moderne evenknie: het park van Niki, ‘Il giardino dei Tarocchi‘ bij Capalbio. Hier vond ik een verzameling mozaïekbeelden die een ode brengen aan de menselijke fantasie. De kunstenares heeft samen met een groep artisani een groot aantal objecten gemaakt waar je lange tijd naar kunt kijken om steeds nieuwe vondsten te ontwaren waar je helemaal vrolijk van wordt. Helemaal gelukkig over zoveel moois vervolgde ik daarna mijn fietstocht onder het...