Brexit

Geen spijt van de Brexit, al duurt het jaren voor het voelbaar is

Loes Witschge
romford
Een verlaten martkplein in Romford, in het Londense stadsdeel Havering. Foto: Loes Witsche

Ook in Londen is voor Leave gestemd. En daar heeft niemand spijt van, hoort correspondent Loes Witsche in het Londense stadje Romford. ‘Oh man, ik was zo blij. Voor mijn kinderen en kleinkinderen kijk ik vooruit.’

Op de hoek van het marktplein van Romford staat Richard tegen de pub de Golden Lion geleund een sigaret te roken. De 57-jarige bouwvakker stemde niet in het referendum omdat hij aan het werk was, maar dat maakt niet uit: hij wilde toch Leave stemmen. ‘Puur omdat we overspoeld zijn door immigranten en er niet genoeg macht is in het land. Het is tijd om ons land terug te krijgen,’ legt hij uit.

In een aantal kranten werd de afgelopen dagen geschreven over Leave-stemmers die spijt zouden hebben. Daar is bij Richard niks van te merken. ‘Oh man, ik was zo blij,’ zegt hij. ‘Het zal tien jaar kunnen duren totdat dingen gaan veranderen, maar het moet gebeuren. Voor mijn kinderen en kleinkinderen kijk ik vooruit.’

In Londen stonden op dinsdagavond nog duizenden...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie