Ook in Londen is voor Leave gestemd. En daar heeft niemand spijt van, hoort correspondent Loes Witsche in het Londense stadje Romford. ‘Oh man, ik was zo blij. Voor mijn kinderen en kleinkinderen kijk ik vooruit.’

Op de hoek van het marktplein van Romford staat Richard tegen de pub de Golden Lion geleund een sigaret te roken. De 57-jarige bouwvakker stemde niet in het referendum omdat hij aan het werk was, maar dat maakt niet uit: hij wilde toch Leave stemmen. ‘Puur omdat we overspoeld zijn door immigranten en er niet genoeg macht is in het land. Het is tijd om ons land terug te krijgen,’ legt hij uit.

In een aantal kranten werd de afgelopen dagen geschreven over Leave-stemmers die spijt zouden hebben. Daar is bij Richard niks van te merken. ‘Oh man, ik was zo blij,’ zegt hij. ‘Het zal tien jaar kunnen duren totdat dingen gaan veranderen, maar het moet gebeuren. Voor mijn kinderen en kleinkinderen kijk ik vooruit.’

In Londen stonden op dinsdagavond nog duizenden...