Boze heren en oude meisjes

Elma Drayer

VKblog van ‘de Volkskrant’ verdwijnt per 1 maart. Wat heeft vijf jaar ‘burgerjournalistiek’ ons gebracht?

Ene Roland Danckaert schreef afgelopen maandag: ‘Remarque levert ons een vuile streek. Ik zie gewoon aan zijn rotkop dat hij niet deugt. Remarque houdt vooral heel erg veel van zichzelf. En van zijn status.’

De woorden betreffen de huidige hoofdredacteur van de Volkskrant. En ze zijn, ik verzin dit niet, te lezen op een site die opereert onder de vlag van de Volkskrant. De scribent ontstak in woede omdat het ochtendblad per 1 maart ophoudt met het zogeheten VKblog. Belangrijkste reden: de krant kan de benodigde ‘aandacht en technische ondersteuning’ niet langer bieden.

Advertentie

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials