Woensdag 23 januari 2008

Zo ben je wanhopig omdat je met geen mogelijkheid een kaartje voor de openingsavond voor de 37e editie van het IFFR kunt bemachtigen, zo sta je met maar liefst twee entreebewijzen en een glas lauwe champagne in je hand de afweging te maken waar je zult gaan zitten; op de tribune of in de parterre. Dat overkwam mij gisteravond bij de opening van het International Film Festival Rotterdam in de grote zaal van congrescentrum De Doelen. Ondanks het feit dat ik een gastenpas had die ik enkel om mijn nek hoef te laten bungelen om deuren voor me te laten openzwaaien, althans zo stelde ik me dat voor, bleken de toegangskaarten voor de openingsavond zó felbegeerd dat ik dacht er geen te kunnen bemachtigen. Dus mailde ik de afgelopen week driftig rond binnen mijn netwerk. En zo kwam het dat ik op de valreep niet één maar twee toegangskaarten in mijn handen gedrukt kreeg. Met dank aan André Waardenburg (Skrien, NRC) en een vriendelijke producente-met-kaarten-over...