Media

Eerlijk gezegd behoort de persoonlijke weblog niet tot mijn favoriete genres – in de oorspronkelijke noch in de moderne Facebook-variant. Dat ligt aan mij. Nooit begrepen, vrees ik, waarom je je privébeslommeringen zou willen delen met de ganse virtuele wereld. Maar er zijn gelukkige uitzonderingen. Jaren geleden kwam ik bij toeval terecht op een site over Nederlandse schrijvers, vol alleraardigste quotes, verwijzingen naar knipsels, handige biografische weetjes en bibliografieën. De vormgeving was toen al hopeloos gedateerd, maar de inhoud steeg daar met gemak bovenuit. Niet veel later ontdekte ik dat aan de site een weblog was gekoppeld, waarop de betreffende maker zijn dagen in kaart brengt. Sindsdien behoort de blog van schrijversinfo.nl (www.stats.schrijversinfo.nl/weblog.html) tot mijn heimelijke genoegens. Altijd goed voor een bezoekje als je even afleiding nodig hebt.

En ik blijk niet de enige te zijn. De Koninklijke Bibliotheek besloot recentelijk om de complete...